Livet langs en svingete vei

Den reisen vi kaller livet, den er til tider både snodig og uoversiktlig. Det er som om den følger en svingete vei, med få muligheter for innblikk i hva som skjuler seg bak neste sving. Og like fullt kommer vi på en eller annen måte gjennom svingen.

Min reise har i det siste vært høyst uoversiktlig, svingene har vært mange, og sikten svært nedsatt. Etter mange år i ekteskap brøt vi opp familien, etablerte oss på nytt i egne boliger, og startet på reisen videre. Allerede på første stasjon sto det noen og ventet på meg, hun like overrasket som meg – for dette skulle ingen av oss gjøre før om lenge. Nå har vi allerede gjort det: Vi starter på reisen videre i fellesskap, vi skal sammen oppdage hva resten av veien byr på. Det vi er enige om er at reisen garantert vil by på utfordringer og overraskelser, og at vi vil møte dem med leken kreativitet og et klart ønske om å løse floker fortløpende.

En viktig del av min reise har vært å finne ut hva jeg skal gjøre med potensialet mitt, hvilke valg jeg skal ta for å best utnytte det som bor i meg. Jeg innrømmer at det innimellom har vært vanskelig å tro på det intuisjonen min har fortalt meg, det har nemlig vært i overkant drøyt. I mer enn tre år har jeg jobbet mot en visjon, og den har bare blitt sterkere og mer tydelig i tider med store omveltninger og personlig turbulens.

Det er ikke alltid like enkelt å navigere når sikten er nedsatt, når vi ikke ser forbi svingen. Det eneste som er sikkert er at det er NOE bortenfor svingen. Vi vet bare ikke hva. Nå tar jeg muligheten på alvor, bretter opp ermene (evt. armene 🙂 ) og staker ut kursen. Kompasset er tydelig, og farvannet er navigérbart.

Min oppgave er å være en tankelærer, en tankeleder, en veileder, en guide. Bistå mennesker på vei inn i det mentale potensialet som kalles tanker, bevissthet og sinn. På veien hit har jeg hatt mange titler, blant annet tankegartner, coach og mentaltrener. Tittelen er uvesentlig, det er formålet som har betydning. Min viktigste oppgave er å vise deg hvor mye du allerede er – la deg oppdage ditt eget potensial, og guide deg videre på reisen inn i mulighetene. Den første oppgaven for meg er å bli synlig. Det har virket veldig skummelt før, men ikke så mye nå lenger.

Aller først blir det å nøste inn alle løse tråder, gjøre ferdig det som er uferdig. Så kommer det nye…

Den første delen av guidingen er allerede på trappene: Utviklingsprogrammet “Leve 365“. Jeg har allerede jobbet med det i nesten to år, og nå har jeg begynt på ferdigstillelsen av det. Dette programmet leveres over nettet, og består av ukentlige bolker gjennom et helt år. Hver uke er det en blanding av video, lydfiler og dokumenter du kan lese i stedet for å lytte, samt linker til videre arbeid og bøker du kan lese. Til sammen vil det bli mellom førti og femti timer kursinnhold. Ettersom de fleste lever med travle timeplaner er kurset laget med tanke på at du skal rekke å gå gjennom materiellet uten å bli enda mer travel. Travelhet er nemlig noe av det viktigste kurset vil ta for seg. Og selvsagt alle mulighetene du ikke er klar over at du har i deg. Allerede…

Neste på lista er et online-kurs i stressforståelse (i motsetning til stressmestring). Stress er ikke noe vi trenger å mestre eller håndtere. HVIS vi forstår hva det er.

Så kommer grunnkurset “God nok allerede”, et grunnleggende kurs for personlig vekst.

Deretter kommer et spennende kurs i kreativitet og produktivitet. Dette kurset vil garantert utfordre tankene dine om hva både kreativitet og produktivitet er. Du vil neppe tro at den beste måten å skynde seg på er å sette ned farten?

Og så en ny bok, da: “Det usagte” handler om alt vi ikke sier, alt vi velger å holde for oss selv, det vi ikke tør å si, det vi tror blir mislikt. Eller så blir det «Null stress«, som handler om de travle livene vi lever, og hvordan vi kan frigjøre oss fra denne «trenden». Du får vite mer underveis 🙂

 

Mind-Bending ®“ handler om å strekke sinnet lenger enn det noen gang har vært, og “Silent Work – loud results ®” forteller noe om at tanker er lydløse, mens resultatene fort kan være svært hørbare.

Leave A Response

* Denotes Required Field